Ekosiivous ja ekopyykki

Enenevässä määrin ihmiset ovat alkaneet miettiä, miten omalla toiminnallaan voi vaikuttaa siihen että meillä on tulevaisuudessa puhdas luonto.

Yksi hyvä tapa on valita ekologiset kodin puhdistustuotteet ja pyykkäystuotteet. Ja lisäksi kannattaa miettiä pyykkihuollossa, kuinka usein vaatetta kannattaa pestä. Jos vaatteen voi vain tuulettaa ja raikastaa, säästyy vettä ja vaate kestää pidempään.
Myös se, mistä tuotteet tulevat ja miten ne on pakattu, vaikuttaa siihen, kuinka paljon luontoa kuormitamme. Esimerkiksi verkkokaupan valikoimissa olevat ekologisia tuotteita valmistavat Saaren Taika ja Fiini Naturally ovat kotimaisia merkkejä. Eli kuljetukset eivät kuormita niin paljon, kuin ulkomailta tulevat tuotteet. Molemmat merkit ovat myös paneutuneet pakkausten ekologisuuteen. Saippuat pakataan silkkipaperiin ja etikkapullojen kierrätys on mietitty.

Nyt perehdytään hieman tarkemmin Deco Timen valikoimaan.

Pyykkietikka

Pyykkietikka sisältää yleensä etikkaa ja hajusteita. Ekologisin vaihtoehto on väkiviinaetikka ja eteeriset öljyt. Tuoksuöljyllä tuoksutettu on hieman vähemmän ekologinen, mutta silti hyvä vaihtoehto luontoa ajatellen.
Pyykkietikkaa käytetään pyykinpesussa huuhteluaineen sijaan, jolloin se mm. pehmentää pyykkiä, irrottaa hajuja ja puhdistaa samalla pyykinpesukoneen.
Etikkaa voi käyttää myös tekstiilien raikastamiseen ja yleispuhdistusaineena.

Fiini Naturallyn pyykkietikat on pakattu tyylikkäisiin lasipulloihin. Kun pullo on tyhjä, etiketin voi liottaa irti ja käyttää pulloa vaikkapa kukkavaasina. Käy kurkkaamassa verkkokauppaan. Kuva Fiini Naturally

Saaren Taian pyykkietikoiden pakkaukset ovat kevyttä muovia, joten kuljetuskustannukset ovat pienemmät verrattuna painavampaan pakkausmateriaaliin. Käytön jälkeen pullon voi viedä muovinkeräykseen. Kuva Saaren Taika


Pyykkisaippua

Vanhan ajan pyykkisaippua, jota voi käyttää tahranpoistoon, käsipyykissä ja pyykinpesukoneessa. Konepesussa suositellaan raastetta ja nestemäisen version saa, kun liottaa raasteen pieneen määrään vettä ja laittaa pesupallossa koneeseen.
Se on myös oivallinen matkakumppani, pyykkisaippuaraaste kulkee kätevästi reissussa mukana.
Saaren Taika on valmistanut pyykkisaippuan saippuoidusta kookosöljystä ja vedestä. Tässäkin tuotteessa on biohajoavat ainesosat ja ekologinen pakkaus.

Pyykkisaippuasta on saatavilla kahta eri kokoa, 300g ja 120g.  Myynnissä on myös raaste.  Kuva Saaren Taika

Siivoussaippua

Valikoimassamme on tällä hetkellä Saaren Taian siivoussaippua. Se on valmistettu muuten perinteisellä Marseille saippuan reseptillä, mutta palmuöljy on jätetty pois. Eli saippua sisältää vain saippuoitua oliiviöljyä, saippuoitua kookosöljyä ja glyseriiniä (ei lisättyä glyseriiniä).
Hyvin luonnonmukainen tuote siis.
Siivoussaippua sopii käytettäväksi kaikille kodin koville pinnoille ja myöskin aroille tekstiileille, kuten nahalle, silkille ja villalle. Meikkisiveltimetkin puhdistuvat ekologisesti siivoussaippuan avulla.
Saippuaa voi käyttää sellaisenaan palana tai liotettuna suihkepulloon. Tuotteen monikäyttöisyys helpottaa arkea, kun sama pesuaine sopii niin keittiön kuin kylpyhuoneenkin pinnoille.

Siivoussaippua on ekologinen vaihtoehto kodin yleispuhdistusaineeksi. Löydät tuotteen täältä. Kuva Saaren Taika.


Imurointipuuteri

Imurointipuutereita löytyy useilta merkeiltä ja ainesosat saattavat myös vaihdella. Deco Timella valikoimassa on ekologinen vaihtoehto.
Saaren Taian soodaa ja eteerisiä öljyjä sisältävät imurointipuuterit raikastavat ja puhdistavat kodin tekstiilipinnat. Puuteria levitetään tekstiilille, esim. matolle, ja annetaan vaikuttaa puolisen tuntia ja imuroidaan pois. (Raikastaa kivasti imurin samalla)
Vahvempaa vaikutusta halutessa puuteria voi hieroa tekstiiliin liinalla tai sienellä.
 Eli helppo käyttää ja turvallista luonnolle, ihmisille ja lemmikeille.

Saaren Taika imurointipuuteria on saatavilla kahdella eri tuoksulla, greippi ja laventeli. Kuva Saaren TaikaSuoristussuihke

Viimeisenä muttei vähäisimpänä esittelyyn pääsee Murena Decon suoristussuihke. Tämän tuotteen tarkoitus on suoristaa tekstiileistä rypyt ja samalla raikastaa. Suihkeen avulla vaatteen pesuväliä voi pidentää ja näin säästyy vettä eikä vaate kulu niin nopeasti. Suoristussuihke on myöskin hyvä matkakumppani, kun vaatteet siliävät ja raikastuvat käden käänteessä.
Murena Decon suoristussuihkeet sisältävät ionisoitua vettä ja tuoksuja, joiden yhdistelmät on kehitelty Ranskassa. Tuote on suunniteltu ja kehitetty Suomessa, valmistettu Ranskassa.

Suoristussuihkeita on verkkokaupassa neljää eri tuoksua. Sitruskukka, Kamelia, Enkelinsiipi ja Aamukaste. Kuva Murena Deco

Lokakuussa verkkokaupassa on tarjouksessa ekosiivous- ja ekopyykkituotteita. Hinnat alennettu jopa -30%! Nyt kannatta käydä osotksilla :)

Mukavaa lokakuun jatkoa!
- Susanna

Kommentit

Suositut postaukset