Muoviton Maaliskuu

Vielä on hetki maaliskuuta jäljellä, joten ehdin vielä hyvin mainostamaan tämän kuukauden tärkeää haastetta: Vähennä ja jos mahdollista, luovu kertakäyttömuovista. Jokainen ihminen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa muovittomampaan tulevaisuuteen. Pienilläkin valinnoilla on suuri merkitys. Ei tarvitse lähteä saman tien pyöräyttämään koko elämää ympäri, vaan pikkuhiljaa muuttaa omaa ajatusmaailmaa ja käyttäytymistä ekologisemman arjen puolesta.
Ja haastetta kannattaa jatkaa ihan ympäri vuoden :)

Meillä Deco Timella halutaan myös vaikuttaa muovittomampaan ja ekologisempaan tulevaisuuteen. Verkkokaupan pakkausmateriaalit ovat osin kierrätettyjä ja mahdollisimman usein muovittomia. Jos käytämme kuplamuovia, se on aina kierrätettyä. 
Valikoimastamme löytyy paljon tuotteita, jotka ovat monikäyttöisiä ja luontoystävällisiä. Luonnonkosmetiikka on pakattu enimmäkseen silkkipaperiin, pahviin tai kierrätettäviin metallirasioihin. Ekosiivoustuotteissa on myös ajateltu pakkauksen ekologisuutta ja uudelleenkäyttömahdollisuutta. Muovipakkaukset ovat kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä. Lasipakkaukset ovat myös uudelleen käytettäviä ja kierrätettäviä. Esimerkiksi Fiini Naturallyn pyykkietikkapullosta saa sen tyhjennyttyä kauniin trendikkään vaasin, kun vain liottaa etiketin irti pullon kyljestä.

Bambu on yksi suosituimmista materiaaleista, jolla muovi on korvattu ekotuotteissamme. 
Bambusta ekologisen materiaalin tekee sen nopea kasvu, kasvi voi kasvaa vuorokaudessa jopa ½ metriä. Kasvaakseen bambu ei tarvitse erillistä kastelua eikä lannoitusta.
Bambukuitu myös maatuu nopeasti.


Bambusta valmistetun hammasharjan harjakset ovat bambuhiilikuitua, jotka puhdistavat hampaat tehokkaasti. Tiskiharja on täysin muoviton ja siihen on saatavilla myös vaihtopää. Tiski/siivousrättikukka sisältää bambuhiilikuitua. Nämä tuotteet löytyvät verkkokaupasta.

Bambusta valmistetaan nykypäivänä vaatteita, astioita, huonekaluja ja monia muita arkipäivän tuotteita. Bambu on materiaalina kestävä, joten tuote on yleensä myös pitkäikäinen.Yksi verkkokaupan ihanimmista uutuuksista on PATCH bambulaastarit, jotka eivät sisällä muovia ja liimakin on ihoystävällistä. Sarja sisältää neljä erilaista laastarivaihtoehtoa. Pandakuosiset laastarit sisältävät kookosöljyä, joka hoitaa pieniä ihovaurioita.  Nämä laastarit suloisella kuosilla sopivat erityisesti lapsen herkälle iholle. Mustat laastarit sisältävät  aktiivihiiltä, joka vähentää punotusta, poistaa epäpuhtauksia haavasta ja korjaa pieniä ihovaurioita. Aloe Veraa sisältävät laastarit sopivat pienille palovammoille, hiertymille ja rakkuloille. Ekologiset muovittomat laastarit löydät täältä!

Palasaippua on ekologinen valinta, varsinkin jos pakkausmateriaalit ovat muovittomia. Fiinin palasaippuat on valmistettu vain luonnollisista ainesosista ja ne pakataan silkkipaperiin. Palasaippuan paras ystävä on tietenkin saippua-alusta ja bambu sopii materiaalina hyvin tähänkin tuotteeseen. Saaren Taika pakkaa luonnonkosmetiikkatuotteet muovittomasti. Esimerkiksi sheavoi-pellavansiemenöljyvoide säilyy hyvin kierrätettävässä metallisessa rasiassa.

Myös siivous- ja pyykkihuollossa käytettävät tuotteet voi ostaa ekologisissa pakkauksissa. Fiini Naturallyn pyykkietikka myydään tyylikkäässä monikäyttöisessä lasipullossa, josta saa esimerkiksi kivan vaasin sen tyhjennyttyä. Murena Decon suoristussuihke vaatteille on pakattu muoviseen suihkepulloon mutta tästäkin löydämme ekologisen näkökulman. Suihkeen käyttäminen pidentää vaatteen pesuväliä ja laadukkaan suihkepullon voi uusiokäyttää sen tyhjennyttyä.

Tämän hetken trendeihin kuuluu myös tuoksuilla sisustaminen. Tähän on ekologinen vaihtoehto, eteeriset öljyt ja tuoksuöljyt. Öljyä voi tipauttaa esimerkiksi tuoksukiveen haluamansa määrän ja sijoittaa kiven tilaan, johon tuoksua halutaan. 

Monet sisustustuotteet valmistetaan bambusta ja muista luonnonmateriaaleista, kuten korkista. Nämä uutuudet löydät verkkokaupan etusivulta.


Yksi helppo ja suositeltava tapa vähentää muovin kulutusta on käyttää muovikassien sijaan kestokasseja. Moni miettii, mitä käyttää roskapussina, jos kaupasta ei enää kulkeudu samalla tavalla muovipusseja. Roskapusseina voi käyttää muovipakkauksia, joita kulkeutuu kaupasta kotiin. Esimerkiksi vessa-, ja talouspaperin pakkausmuovit ja leipäpussit käyvät tähän tarkoitukseen. Myös päivittäistavarakaupassa myytävät muovipussirullat ovat muovisia kauppakasseja ekologisempi vaihtoehto. Ne ovat ohuempaa muovia ja mahdollisesti myös kierrätysmuovista valmistettuja.
Pipol`s Bazaarin käytännölliset ja tyylikkäät kangaskassit on valmistettu ÖKO- TEX- sertifioidusta puuvillasta.


On siis monia erilaisia tapoja itse vaikuttaa muovittoman elämän toteutumiseen. Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi muovittomampaan arkeen?

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut postaukset