Sisustustrendit 2020 - Kestävää tyyliä

Jälleen on se aika vuodesta, kun sisustuslehdet ja blogit kertovat tiedonnälkäisille sisustajille, mitä kannattaa tänä vuonna hankkia kotiin ja mökille.  Ja niin mekin teemme! Esittelemme tämän vuoden trendit, jotka löytyvät meidän valikoimistamme ja tyylistämme. Sisustamisessahan on aina hyvä muistaa, ettei ihan joka trendiä tarvitse ottaa omaksi, vaan lisätä omaan mieleiseen tyyliin ripaus trendikkyyttä virkistämään sisustusta.

Vihersisustus
Viherkasvit tulivat jäädäkseen ja ovat edelleen hyvin trendikkäitä sisustuselementtejä. Kasvit ovat helppo ja edullinen tapa raikastaa sisustusta ja ruukun vaihdolla saa jo muutettua sisustuksen ilmettä ja tuotua esimerkiksi trendikästä väriä pienesti sisustukseen.


Strömshagan ruukkujen maanläheiset sävyt sopivat moneen sisustukseen.
Löydät ruukut täältä


Bohotyyli
Boheemi tyyli rakentuu luonnonmateriaaleista, pyöreistä muodoista, runsaista väreistä ja viherkasveista. Bohotyyliin sopii vanhat huonekalut ja DIY-meininki. Myös modernimpaa ja skandinaavista bohotyyliä näkyy paljon. Silloin mukana on enemmän luonnonmateriaaleja ja viherkasveja yhdistettynä moderneihin trendielementteihin. Värien sekä kuosien runsautta on vastaavasti vähemmän.
Värit
Tämän vuoden väri on väri-instituutti Pantonen mukaan klassinen sininen. Tikkurila taasen on valinnut vuoden väriksi pirteän keltaisen. Värikkäitä värejä molemmat.
Lisäksi trendikkäitä värejä on maanläheiset, murretut sävyt. Esimerkiksi okra, poltettu oranssi ja beige. Yleisesti ottaen lämpimät sävyt ovat sivuuttamassa harmaata.
Pastellit varsinkin näin keväällä on suosittuja, vaaleanpunainen etunenässä.
Valkoiset ja vaaleat kodit alkavat täyttyä väreistä, tai ainakin pieniä värikkäitä yksityiskohtia alkaa näkyä enemmän.


Putiikilla on paljon maalattuja kalusteita, joissa näkyvät myös kauden trendivärit.
Maalivalikoiman löydät täältä.

Materiaalit
Niin kuin yllä on jo tullut esille, luonnonmateriaalit ovat hyvin hyvin trendikkäitä. Bambu materiaalina on korvannut useissa tuotteissa muovin ja sitä käytetään myös kalusteiden valmistukseen. Rottinkia näkyy paljon huonekaluissa ja sisustusesineissä. Rottinkituolit, keinutuolit, sängynpäädyt ja korit ovat nyt in.
( kyllä muuten harmittaa, että tuli heitettyä rottinkinen kaarihyllykkö menemään silloin joskus 2000-luvulla).
sisustustekstiileissä näkyy pellava ja edelleen myös sametti.


Kuivakukat ovat myöskin palanneet 90-luvulta. Heinillä ja kukilla koristat kodin pienellä rahalla sekä vaivalla.
Metallit näkyvät edelleen sisustuksessa ja erivärisiä metalleita saa myös sekoittaa :)
Keramiikka ja varsinkin rouheat käsinvalmistetun näköiset koriste-esineet sekä käyttöastiat näyttävät hyvältä tällä hetkellä.


Putiikilla ja verkkokaupassa on paljon rottinkia ja maanläheisiä sävyjä.

Ekologisuus
Tämä trendi sisältää kierrätettyjä huonekaluja sekä niiden tuunausta ja kunnostusta. Myös käsityöt ja kotimaisuus näkyy nyt kodin sisustamisessa.


Vanhat tuolit saivat uuden elämän vahallisilla Frenchic Paint maaleilla.
Sävyinä Appe Of My Eye ja Plum Pudding. 

Pitkään jo pinnalla olleet ekotuotteet esim. pyykkietikka, ekopesuaineet, luonnonkosmetiikka sekä muovittomat tuotteet pysyvät suosiossa edelleen ja todennäköisesti suosio vain kasvaa.

Verkkokaupasta löydät myös kalusteita, joissa on käytetty kierrätyspuuta. 


Tässä pikainen katsaus niihin sisustustrendeihin, jotia putiikkimme sekä verkkokauppamme tarjoaa. Ehkä sinäkin löydät jotain mielekästä valikoimastamme.
Mukavaa sisustusintoilua ja kevään odotusta!
- Susanna

Kommentit

Suositut postaukset