2021 - Sisustustrendit

Kierrätysmateriaalit, luonnonmateriaalit, antiikki ovat tämän kuvan pääkohdat ja osa tämän päivän sisustustrendejä.

Vuosi on käynnistynyt meillä putiikilla hyvin vauhdikkaasti ja alkukuuhun suunniteltu blogikirjoituskin venähti vähän. Noh, parempi myöhään, kuin ei milloinkaan..

Mutta asiaan.

Jälleen on aika kurkata, millaisia sisustustrendejä alkanut vuosi pitää sisällään. Heti alkajaisiksi voin sanoa, ettei trendit kovinkaan paljoa ole muuttuneet viime vuodesta. Ja se on myös yksi trendi. 

Tällä hetkellä sisustustrendit elävät pidemmällä syklillä ja se on ekologista sekä taloudellista. Ekologista on myös se, että trendejä tuo sisustukseen maltillisesti, jotta niihin ei kyllästy. Otetaanpa esimerkiksi yksi vuoden väreistä. Se on keltainen. Jos keltainen ei kuitenkaan kuulu omiin värisuosikkeihin, mutta haluaa tuoda omaa sisustukseen kauden trendielementtejä, voi väriä tuoda helposti sisustukseen vaikkapa leikkokukilla. Jos lähtee ostamaan kirkkaan keltaisia tyynynpäällisiä sekä torkkupeittoa ja kyllästyy niihin parissa kuukaudessa, se ei ole kovin luontoystävällistä tai taloudellista sisustamista. Varsinkin, kun vielä kannattaa huomioida tekstiilien hyvä laatu, joka maksaa hieman enemmän. Parin euron tyynynpäälliset eivät yleensä kovin kauaa kauniina pysy. 

Sisusta kukilla. Esimerkiksi tulppaaneilla voit tuoda kauden trendiväriä hillitysti mukaan sisustukseen.

Suuria radikaaleja muutoksia ei siis ole näkyvissä vuonna 2021 sisustustrendien suhteen. 

Tänä vuonna värejä näkyy kodin sisustuksessa vielä viime vuotta enemmän. Valkoinen saa väistyä ja värit valtaavat isotkin pinnat. Tehosteseinien sijaan saatetaan maalata huoneen kaikki seinät värillä ja valkoiset pinnat vähenevät sisustuksessa.

Käsityöt, rouheat pinnat ja tuunatut jutut ovat edelleen pinnalla. Enenevässä määrin sisustustuotteilta vaaditaan kotimaisuutta, ekologisuutta ja läpinäkyvyyttä. 

Kotimainen käsin tehty keramiikka sopii tämän päivän tyyliin. Teekupit Ani-Sa keramiikka

Trendikäs tapa sisustaa koti on tuoda kerroksellisuutta sisustukseen. Huonekaluissa ja sisustusesineissä vanha kohtaa uuden ja siksipä kirpputorit sekä kierrätys yleensäkin on osa tämän päivän sisustamista. Makrameet ovat jo jonkin aikaa olleet pinnalla, mutta nyt tulevat sisustukseen myös muut seinävaatteet. Vanhat ryijyt ovatkin nyt monin tavoin in. Niissä yhdistyvät usein kierrätys, kotimaisuus ja käsityö.
 
Makrameeamppeleissa yhdistyvät kotimaisuus ja käsityöt. 

Vihersisustus on tullut jäädäkseen ja trendikkäästi kasvit tuodaan esille amppeleissa sekä rustiikkisen rouheissa ruukuissa. Kasveja ja asetelmia istutetaan myös vanhoihin tiilimuotteihin. Makrameeamppeleita on ollut monen kodin sisustuksessa jo tovin verran ja ne pitävät pintansa edelleen. Omasta lapsuudestani tutut simpukka-amppelit ovat myös jälleen ajankohtaisia.

Tavallisen saviruukun voi maalata omaan sisustukseen sopivaksi kalkkimaaleilla. Ohjeet ja maalit saat meiltä. Kuva Frenchic Paint Finland

Ja eipäs unohdeta kuivakukkia. Kuivakukat ja kuivakukkakimput koristavat tänä vuonna kotien hyllyjä ja sivupöytiä. Kuivakukat saa kauniisti aseteltua maljakkoon tai korkeaan purkkiin. Niiden ehdoton plussa on helppohoitoisuus, mutta pieni miinus on pölyn kerääminen. Nämäkin tuovat paljon muistoja omasta lapsuudesta. 90-luvun sisustustyyli on monin eri tavoin läsnä tämän päivän sisustuksessa.

Putiikilla viljan oksat löysivät paikkansa vanhasta puuruukusta.
Materiaalit

Materiaalit sisustuksessa on tällä hetkellä aika pitkälle luonnonmukaisia eli aidot luonnonmateriaalit jatkavat suosiotaan. Esimerkiksi pellava, villa ja juutti ovat tämän päivän materiaaleja. Sametti pitää vielä pintansa. Puu näkyy huonekaluissa sekä sisustusesineissä ja tauluissa/seinäkoristeissa. Myös eri väriset metallit ovat edelleen tätä päivää, mutta metallien sävyt muuttuvat kylmemmiksi. Rottinki huonekaluissa ja sisustusesineissä on yhä hyvin vahvasti läsnä.


Värit

Tänä vuonna väreistä nousevat etenkin pehmeät murretut sävyt, kuten okra, konjakki ja beige. Sininen väri alkaa löytyä sisustuksesta ja väri-instituutti Pantonen vuoden värit ovat harmaa ja keltainen. 

Eli neutraaleja sävyjä, mutta myös kirkkailla väreillä voi huoletta sisustaa.

Jälleen kerran painotan taas yhtä tärkeää asiaa. Trendejä on kiva seurata ja monille ne antavat suuntaa sisustuksessa. Tärkeintä kuitenkin on se, minkä näköisessä kodissa sinä itse haluat asua. Eli jos mielestäsi kirkkaan punainen on sinun lempivärisi ja haluat sillä sisustaa koko kodin tänä vuonna, anna mennä. Sinähän siellä asut!

Tässä tämä sisustustrendikatsaus tälle vuodelle, kiva kun luit tämän. 

Jos teksti ja kuvat herättivät kysymyksiä, mielipiteitä jne. laita kommenttia tulemaan. Mielelläni vastailen niihin :)

- SusannaKommentit

Suositut postaukset